БПЛ: Ако няма социално-икономически мерки за региона, магистралата ще помогне само за по-бързото му напускане

Ако не бъдат предприети социално-икономически мерки за съживяване на Северозападния регион, магистралата Видин - София ще помогне единствено, за да го напускат по-бързо хората. За да останат младите хора тук, трябва да имат работа, достъпно здравеопазване и модерно образование.

Това обявиха Лало Кирилов и Николай Иванов, водачи на листите на "Българска прогресивна линия" съответно във Видин в Монтана. 

Най-младата партия от левицата „Българска прогресивна линия”, представи кандидатите си за народни представители вчера в Монтана и днес във Видин.

„Тръгваме в тази кампания, за да докажем, че да поемеш ангажимент означава да го изпълниш”, заяви Николай Иванов - народен представител, два мандата кмет на Криводол, после и на Враца.

„Готови сме със специалните политики за Северозапада, за смяна на порочния модел на управление, за преодоляване на ужасната демографска криза, за защита правата на хората на наемния труд, за грижа за децата и младите семейства, за бизнеса, за достоен живот на хората, попаднали в тежка социална ситуация”, заяви Николай Иванов. 

Фокусът на „Българска прогресивна линия” е обикновения човек, който има право на достоен труд и доходи, за преодоляване на неравенствата, каза Лало Кирилов.

Макар и създадена преди няколко месеца, само за дни, в електронния портал “Стани член” на интернет страницата на партията www.bpl.bg повече от 300 кандидати са пожелали да влязат в партията.

В листата, водена от Лало Кирилов за област Видин, са:

инж. Андрей Иванов

Мая Червеняшка

Петър Димитров

В листата, водена от Николай Иванов за област Монтана, са:

Калина Ценова Кръстева, от град Монтана. Завършила е в ПМПГ „Св. Климент Охридски“ в Монтана, специалност Химия с интензивно изучаване на английски език. Учила е Психология.

Иван Георгиев Ташков, от Берковица, Областен председател на ПП БПЛ-Монтана и член на националния съвет на БПЛ. Бакалавър със специалност "Противодействие на престъпността и охрана на обществения ред". Магистър по Право.

Георги Тодоров Иванов, общински председател на БПЛ-Берковица. Бакалавър по специалността "Противодействие на престъпността и охрана на обществения ред" и магистър със специалност "Публична администрация".

Елена Маркова Иванова – председател на клуб на БПЛ в гр. Берковица. Магистър по икономика, завършила е УНСС - София.

Калинка Георгиева Костова – председател на клуб на БПЛ в гр. Берковица. Бакалавър по маркетинг и мениджмънт, магистър по икономика.

Агнеса Йоткова Захариева от Берковица. Завършила Езикова гимназия, след това се дипломира със специалност "Зъботехника". Гражданска квота в листата.

Любен Цветанов Игнатов -председател на клуб на БПЛ в Берковица. С висше образование – специалност Радио-телевизионна техника. С кариера в МО и МВР в областта на професионалното си образование.

Иван Петров Миланов - член на общинското ръководство на ПП БПЛ - Монтана. Управител на фирма.