БСП спечели изборите в община Макреш, Видинско. Въпреки мутрите, Нинова и лакеите й

Първите частични избори за кмет на община, които БСП успя да спечели откакто Нинова е паритйна председателка, са в община Макреш, Видинско. Това се случи въпреки нея – тя така и не намери време да подкрепи кандидата на БСП.

Случи се и въпреки някои от лакеите й, които явно искаха загуба на изборите в Макреш. Това щеше да им даде онова необходимо им оръжие за саморазправа във вътрешнопартийната война, която се опитват да водят. Но госпожа Нинова е умна жена и като ги лансира, трябва да е калкулирала, че са в категорията „един път предател – винаги предател”. Иначе не ми се иска да мисля, че загубата би могла да е била и в нейните планове "заради отстрела"– идва ми прекалено конспиративно.

Победата се случи и въпреки мутренските методи, използвани между двата тура – пред местна онлайн телевизия един от отпадналите кандидати разказа, че е бил заплашван, след като е станало ясно, че ще подкрепи кандидата на БСП. 

И в крайна сметка БСП победи. Логичен резултат от работата на досегашния кмет Иван Каменов и на заместника му Митко Антов, който вече е титуляр; от силната подкрепа на областното ръководство и на председателя му Димитър Велков; от дългогодишната работа на Михаил Миков и запазения жив борчески дух. Не на последно място - и благодарение на разумния избор на хората в общината, включително и тези, които на първия тур са гласували за кандидата на ГЕРБ Николай Ненчев и за независимия Цветомир Николов, но днес са подкрепили Митко Антов.

Резултатът е красноречив 623 на 230 гласа! На първия тур резултатите бяха 340 гласа за Митко Антов от БСП, 227 за независимия Веселин Велков (който сега получава само 3 гласа повече), 179 за Николай Ненчев от ГЕРБ и 129 за Цветомир Николов.