Да накараш тези тъжни очи да се усмихнат! Подарък, който всеки трябва да си пожелае (видео и снимки)

Днес тъжните детски погледи станаха с 42 по-малко.

Безценен подарък за младите членове на Фейсбук групата "Ангалутне", които направиха възможно  в очите на толкова деца да заблестят радостни искрици, които ще ги топлят дълго време. 

С общи усилия, с малко отделени средства от всеки и с огромно желание един жест на добротворство стана факт. Работещи зад граница видинчани от кв."Нов път" организираха дарителска акция и събраха над 4 700 лв., с които облякоха българчета и ромчета от Видин с общата съдба да растат в социално слаби семейства. Те получиха пакети с нови зимни якета, зимни обувки, дънки, блуза и пуловер. 

В салона на регионалната библиотека Асен, Роза и Ели им раздадоха подаръците и дариха с порция щастие малчуганите. 

Трогателно е да видиш как тъжното личице грейва с широка усмивка, как ръчичките нетърпеливо се борят с възела, за да отварят пакета, как прокъсаните летни маратонки се заменят с топли зимни обувки, а на мястото на окъсялата дрешка се облича модерен суичър и яке.

Трогателно, но и много болно, когато чуваш, че две братчета не са могли да дойдат да получат подаръците си, защото нямат обувки... 

Добротворците, които работят в Германия, Финландия, Италия, Испания, също получиха своя безценен подарък -  радостната суматоха и детското щастие, осигурено с един малък, но всъщност толкова голям жест.

Няма как да не споделя, че за мен е чест, че познавам лично част от тези добри хора и да им кажа: Бояне, Русине, Асене, Георги, гордея се с вас!