Демонстрации с полицейска техника и служебно куче шашна деца във Видин

При голям интерес от страна на децата преминаха демонстрациите в ОУ ”Иван Вазов” и ОУ ”Епископ Софроний Врачански”, които бяха направени от полицаи по повод празника им Архангеловден. Звуковите и светлинни сигнали на патрулния автомобил, майсторското управление на мотоциклет от пътен полицай и показаните умения от четриног пазител на реда, получиха заслужени аплодисменти. За пореден път в своеобразна атракция се превърна служебното полицейско куче Бък, безукорно изпълняващо командите на своя водач. Със зрелищното залавяне на нарушител, Бък окончателно спечели симпатиите на учениците. Демонстрациите финализираха с гасене на пожар от екип огнеборци на видинската противопожарна служба.

Полицаят е наш приятел, разбраха децата по достъпен начин и под формата на забавна игра. Превантивната работа сред тях е един от важните приоритети на областната дирекция. Партньорството между видинската полиция и училищата в областта, в различни превантивни инициативи, е традиционно и винаги полезно за децата.

На демонстрациите, организирани от отдел „Охранителна полиция” по повод предстоящия професионален празник – отбелязван на Архангеловден, присастъваха старши комисар Янко Янколов – директор на ОДМВР-Видин, комисар Петър Петров – началник отдел „Охранителна полиция”, главен инспектор Веселина Николова – началник сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция”, старши инспектор Мирослав Милков – началник на полицейския участък в квартал Нов път, служители на РУ-Видин и сектор Пътна полиция, и огнеборци от РСПБЗН-Видин.