Дончева: Как една следователчица и мъжът й взеха три външнотърговски дружества, освен като доверени на СДС, на Първо главно управление и на някои други?

„Нинова трябва да взема категорична позиция. Не ме интересува дали има проблеми с вътрешната си опозиция, или не. Като лидер на опозицията, трябва да демонстрира политически възгледи и дейност, която съответства на тези възгледи. Когато хвана политици, които нямат възгледи и които се интересуват единство от това на кой стол седят и докога ще седят, това ме изпълва с тъга (…)”, каза в предаването "Тази сутрин" по bTV Татяна Дончева.

„За БСП е драма въпросната приватизация, защото тя (Нинова – б.ред.) е не просто участник в приватизацията, а е участник в разбойническо-ментраджийска приватизация на няколко външнотърговски дружества”, смята тя.

„Голяма част от старите съпартийци ще крепят табелата, младите ще гледат да се наместят в конюнктурата, за да могат и те нещо да вземат”, посочи Дончева.

„Помня депутатите на СДС, които искаха да вземат една автогара – на София окръг, и ги удариха през ръцете с наказателно дело, защото тя не била отредена за тях. Помня как казаха, че Надежда Михайлова – външен министър, не може да вземе гаража на ЦК за мъжа си, защото това не е за нея… Е как тогава една следователчица от едно софийско районно управление и нейният мъж могат да вземат три външнотърговски дружества… Как, че не се сещам? Освен като изключително доверени хора, ама не само на СДС, а на Първо главно управление и на някои други, които бяха намесени в тази работа”, заяви Дончева и добави, че "да ми излиза Корнелия Нинова с поантата, който има нещо срещу мен, да ме съди, е много елементарна работа, много ниско интелигентна".

Тя припомни, че още през 2000 г. в парламентарната група на левицата е имало хора, които са правили възможното, за да се прави приватизацията срещу реални пари, да се запазят работни места, да има нещо смислено.

„Държавата не може да се управлява по мутренски – каквото е казал главатарят – това”, коментира още Дончева.

„Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество (КОНПИ) е орган, който незабавно трябва да бъде закрит, както и Специализираният съд. А (лидерът на БСП Корнелия – б.ред) Нинова – защо няма да каже нищо за КОНПИ, за да не я нагази и нея ли? Начинът, по който се третира държавата, е ужасен”, добави Дончева.

Целия разговор можете да чуете тук