Две момчета и 22-годишен младеж ограбили 81-годишната баба в Бело поле

22-годишен и двама непълнолетни от Бело поле, Видинско са задържани за грабеж, извършен от дома на възрастна жена в селото

Полицейските действия започнали на 9 февруари. В 9.00 часа сутринта, 81-годишна жителка на село Бело поле съобщила, че няколко часа по-рано неизвестни проникнали в дома й. Привеждайки я в безпомощно състояние, те отнели сумата от 240 лева и избягали. При огледа на местопроизшествието униформените установили, че в къщата било проникнато през покрива – след отстраняване на част от керемидите.

В разследването на грабежа участвали служители на РУ-Белоградчик, сектор „Противодействие на криминалната престъпност” в ОДМВР-Видин и сектор „Грабежи” в ГДНП. В хода на предприетите оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия криминалистите влезли в дирите на тримата автори на престъпното посегателство. С полицейска мярка за срок до 24 часа униформените задържали двама непълнолетни и С.И./22г./ от селото. Тримата са привлечени в качеството на обвиняеми за извършено престъпление по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс. До момента, момчетата (на 15 и 16г.) не са били регистрирани в детска педагогическа стая за извършени противообществени или престъпни деяния. Пълнолетният няма криминалистическа регистрация. Работата по случая продължава, под ръководството на наблюдаващ прокурор, в рамките на образуваното досъдебно производство в РУ-Белоградчик.