Един народ - една партия - един данък

Вече разбирам защо Гергов, Гуцанов и Добрев водят в номинациите за депутати, написа във Фейсбук политологът Иво Инджов

Радикалната левица в Южна Европа прокарва ясна граница между "народа" и "кастата": политико-икономическите елити на неолиберализма и олигархията. И води яростна борба срещу "кастата".

В новата си програма БСП пък иска "един народ", "единен народ". "Единният народ" според нея означава "силният, можещият, смелият да бъде опора на слабия, уплашения, бедния." Е, бедният също може да бъде можещ и смел, но това е друга тема...

Вече разбирам защо Гергов, Гуцанов и Добрев отново водят в номинациите за депутати и как с такива незаменими кадри БСП ще пребори статуквото.

И за единния плосък данък вече съм наясно - и "силният" и "слабият" ще плащат по 10 % в името на единството на народа...

Иначе в програмата има и добри неща (напр. майчинските през втората година да се увеличат до нивото на минималната работта заплата), някой големи въпросителни (лихвите за ипотечни кредити, които плащат младите семейства, да се приспадат от данъците им) и задължителната доза популизъм (студентите по медицина държавна поръчка да отработат в България половината от времето на обучението си, платено от държавата).