Ето я листата на ДПС, с която ще атакуват третото място във Видин

Станислав Анастасов е водач на листата на ДПС – Видин и ще се бори за втори мандат, след като представляваше видинчани и в 43-тото Народно събрание. Той е член на Централното оперативно бюро на ДПС. Бил е министър на околната среда и водите в правителството на Орешарски, а около тогавашното му назначение имаше съмнения около негова диплома от Техническия университет в Мюнхен. 

Иванка Каменова, общински съветник във Видин е втора в листата на ДПС във Видин.  

Трети е председателят на Общинския съвет в Чупрене Богомил Станков.

На четвърто място е Йоан Стефанов, представител на младежкото движение на ДПС от Община Ружинци, след него на пето място е Катерина Александру, представител на Влашката общност във Видин, на шесто място е Мария Иванова, представител на младежкото движение на ДПС, седми е Валери Борисов, представител на структурите на ДПС в община Димово, на осмо място е Петър Тодоров, областен председател на ДПС – Видин.

Станислав Анастасов заяви, че листата е добре балансирана между мъже и жени. „Имаме идеи за развитие на дребното земеделие във Видин, както и за държавни инвестиции за създаване на преработвателна промишленост в областта. Нашата идея е да създадем среда, в която видинчани да могат да работят за себе си”, каза след регистрацията на листата Анастасов.

Той посочи, че няколко години последователно от парламентарната група на ДПС е внасяно предложение за отделяне на 100 млн. лв. капиталови разходи за изграждане на преработваща промишленост и 77 млн. лв. за банкови гаранции за земеделски производители, така че те да не рискуват нищо.

„Целта ни е да бъдем трета политическа сила във Видинска област, да имаме пълен мандат този път и разчитаме на диалогична кампания, като залагаме на срещи с хората по места. Програмата на ДПС за Видин ще бъде отворена, така че ако гражданите виждат нещо, че нещо може да се направи по-добро, ние сме отворени да го възприемем”, каза Анастасов.