Гайдарски: Не се знае дали БСП ще подкрепи Румен Радев за втори мандат

Радослав Гайдарски е гласувал против изключването на Георги Гергов от БСП. Това призна самият той в телевизионно интервю за тв "Европа". Той допълни още, че уважава Гергов като човек и той трябвало да бъде оставен в партията, а от него само да бъде снето политическото доверие.

Гайдарски, който е член на Изпълнителното ръководство на БСП, не знае с кого ще управлява БСП, ако спечели изборите. На въпрос за коалиция с ДПС, той отговори, че ДПС е българска партия, не е турска партия и припомни, че няма решение БСП да не се коалира с ДПС. Ако те имат виждания като нашите, защо да не работим заедно, попита Гайдарски.

За Румен Радев каза, че не знае дали изобщо ще се кандидатира втори път и затова БСП не знаели дали ще го подкрепи. "Той никога не е казвал, че ще се кандидатира втори път, не е казвал, че ще създава партия."

На въпрос дали не е унизително за един президент да се явява наравно с който и да е друг кандидат. Защо да е унизително? Това е избор! Може да се появи някой човек, който да бъде избран - хората да го припознаят и да го изберат", отговори Гайдарски.

Интервюто можете чуете тук