Гайдарски подкрепи здравния министър на ГЕРБ, Филип Попов похвали директора на видинската болница

Даваме шанс на здравния министър Кирил Ананиев и му помагаме доколкото можем, заяви по БНТ членът на Изпълнителното бюро на БСП и бивш здравен министър Радослав Гайдарски. "В ситуацията, в която се намираме, министърът е поставен в много тежко положение, защото той трябва да отговаря за събитията, които са се случили преди него. Полагаме усилия да му дадем съвети, за да направи нещо добро за хората", каза още той.

Гайдарски фактически призна, че е имало задкулисие около смяната на директора на болницата, въпреки че бе в студиото, за да опровергае твърдението на Махаил Миков, че той с Филип Попов са ходили по този повод при министъра. 

Той призна, че се е срещал с министър Ананиев, с когото се познават отпреди 1989 г.  и му е предал едно "сведение" срещу бившия директор на МБАЛ "Св. Петка" д-р Виолета Дочкова.

В същото студио депутатът Филип Попов също се възмути, че "г-н Миков замеси нашите имена в измислено задкулисие", но минути след това прочете цифри в защита на сегашния директор, според които д-р Цветан Василев бил подобрил положението на болницата.

Д-р Василев бе назначен преди една година, въпреки че имаше протести и подписка срещу кадровите промени в болницата. 

В понеделник болничният шеф ще дава съвместна пресконференция с депутата от ГЕРБ Владимир Тошев.