Гергов беше добър, когато избра Нинова през 2016 г. Днес вече не е удобен

Корнелия Нинова е била председател на Борда на директорите на Пловдивския панаир, когато "продаде акциите на г-н Гергов, през 2005-2009 година"

"Гергов е добра мишена с партиен билет, срещу когото да се консолидират партийните членове и да не се интересуват защо партията след 6 години в опозиция се бори да бъде незаобиколим коалиционен фактор, а не победител в едни избори срещу десницата". Това каза пред БНР Михаил Миков, бивш председател на БСП. И уточни, че Георги Гергов ще бъде изключен от БСП и заради това, че говори публично, че ръководството на Корнелия Нинова води партията към изчезване.  

"Тепърва документите, на база на които изключват Георги Гергов, ще бъдат предмет на широк медиен интерес, за да се види, че няма нищо общо със заявяваните причини за изключване", подчерта той и добави:

"Тези неща, заради които казват, че го изключват, съм ги казвал и аз в публичното пространство и те са неоспорими факти".

Гергов беше от хората, които организираха нейното избиране на конгреса през 2016 г. и цяла България видя тя как беше избрана. Аз не мога да бъда обвинен, че съм човек на Георги Гергов или че Гергов мене ме е избирал, припомни Миков и допълни, че Корнелия Нинова е била председател на Борда на директорите на Пловдивския панаир, когато "продаде акциите на г-н Гергов, през 2005-2009 година". 

"В момента Гергов трябва да бъде премахнат, за да се осигури комфорт в Областния съвет на Пловдив и да се прокарват решенията, които ръководството на БСП иска да наложи за предстоящите избори - подреждането на листите", обясни бившият лидер на левицата. 

По думите му Георги Гергов има своето влияние в Пловдивска област:

"С възможностите му на бизнесмен той дава шанс за материални възможности за съществуване на много хора, които са в пловдивската партийна организация. Този факт се знае от десетки години. ... Той единно и консолидирано подкрепи избора на Нинова през 2016-а".

Миков прогнозира, че партийната публика ще остане учудена какви хора ще попаднат в листите на БСП за предстоящите парламентарни избори.

Според него ще има разправа и с други членове на партията, за да може ръководството по-късно да се оправдава с тях за резултатите от изборите.

Михаил Миков изказа недоумение от заявеното от Нинова пред БНР, че след парламентарните избори БСП ще реши дали да подкрепи евентуална кандидатура на Румен Радев за втори мандат:

"След като тя самата отчиташе като най-голям резултат и победа над ГЕРБ именно избора на Радев за държавен глава. А днес не знае дали е успешен неговият мандат". 

Интервюто на Диана Янкулова с Михаил Миков в предаването "Нещо повече" можете да чуете тук