Илияна Йотова: Не ми харесва това, което се случва в БСП

"Това, което се случва напоследък в БСП, не ми харесва. Аз смятам, че е по-добре да водиш битките навън, отколкото вътре", заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред Нова телевизия по повод скандалите в БСП. Това е много горчив извод от подобни предишни битки, допълни Йотова.

"Корнелия Нинова и Националният съвет, вярвам, имат глави на раменете си и знаят всяко едно решение защо го правят, как го правят и какви ще бъдат неговите последствия", каза вицпрезидентът и категорично заяви, че няма да се връща на "Позитано" 20, за да оглави партията.

"Президентът не прибърза с датата, защото почти всички участници в консултациите казват, че така се е завъртяла подготовката. На тези парламентарни избори няма да има електронно гласуване, но трябва да има пилотен проект за гласуване по пощата, да опитаме. Много българи зад граница ще имат много трудности да го направят по време на пандемията", смята тя. 

Според нея Румен Радев умее да носи отговорност, а заплашителният тон на управляващите партии е нелеп и неуместен.

По думите ѝ, този път протестите бяха спонтанно събиране на хора, не беше ръководен от политически формации. Лидерството не е да търсиш постоянно баланс между търсене и предлагане, а да вземаш и непопулярни решения.

За Йотова 2021 г. не е само година на избори, но и на възстановяване, а следващият министър-председател трябва да облече символично бялата престилка.

 

Цялото интервю можете да гледате тук