Какво обещаха следизборно двамата червени депутати от Видин

Двамата народни представители от „БСП за България” от Видински избирателен район Филип Попов и Цветан Топчиев ще продължат да отстояват интересите на хората от Видин. Това заяви Попов, който за трети пореден депутатски мандат ще се грижи за просперитета на родния си край, както го е правил в 42-то и 43-тото Народно събрание.

"Ще продължим да защитаваме развитието на региона. Възнамеряваме да предложим на останалите народни представители от Видин декларация за развитието на Видин и Видинска област. В нея, най-общо казано, ще бъде включен фокусът на държавата към Видин и Видинска област, защото основните страхове на хората, които видяхме през тази кампания, е, че липсва държавата тук, във Видин – видяхме страха, че отново Видин ще бъде изоставен и забравен. Ние няма да позволим това да се случи – с всички средства, които имаме, дори и в опозиция, ако така се случи, ще работим Видин да не бъде забравен отново!”, подчерта Филип Попов.

Връщане на изнесените от Видин институции, изграждане на зеленчукова борса, изграждане на инфраструктурата, свързваща Видин със София – това са част от нещата, които ще бъдат обхванати в тази декларация. „Ще настояваме и през Закона за бюджета за следващата година – ако се състави правителство, разбира се – към Видинска област държавата да има по-специално отношение, включително увеличаване на субсидиите за всичките 11 общини на територията на област Видин”, допълни социалистът.