Кой е Петър Миланов - водач на листата на "Продължаваме промяната"

Журналистът Петър Миланов е водач на листата на кандидатите за народни представители на „Продължаваме промяната“ във Видин.

Той има над 20 години работа като журналист – репортер, редактор, кореспондент в няколко различни медии – БНР, БНТ, Агенция „София прес“, вестник „Демокрация“ и др.

Бил е директор на пресцентъра на СДС в началото на 90-те години на 20-и век.

Има участие в няколко международни филмови проекта – както игрални, така и документални. „Участвам активно в различни обществени и граждански инициативи – екологични движения, природозащитни сдружения за Пирин и плажа Корал, активист съм на Софийския дискусионен форум“, споделя Миланов.

От 7 години Петър е директор на фондация „Нова генерация“ - организират културни прояви, фестивали, концерти, театрални постановки, издават книги с проза и поезия, спонсорират различни проекти на млади автори и творци от различни области на културата.

Според него бъдещето на града е в изграждането на модерна инфраструктура, привличане на инвестиции в туризма, в селското стопанство, в лозарството и винопроизводството, но така също и в модерните технологии, речния транспорт, логистиката.

Завършил е магистратура по „История и философия“ в Университета във Воронеж, Русия. Има следдипломни специализации по археология и журналистика. Владее английски и руски.