Манолова: Радев може да е спойка за едно обединение на почтените

Радев може да е спойка за едно обединение на почтените, което след изборите да прерасне в мнозинство на почтените в следващия парламент. Преди парламентарните избори е нужно обединение на демократичните формации извън парламента. Преди изборите гражданите имат нужда от предвидимост и яснота, които дължат всички субекти, които ще участват в следващите избори, включително в какви конфигурации биха и не биха участвали. Това, което каза президентът днес, хората очакват да е казано от политиците, особено от тези, които ще се явяват на избори.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред TV1 и TV+ в предаването „ДЕНЯТ“ с Веселин Дремджиев.

Президентската институция е единствената, която излъчваше почтеност през последните месеци. Президентът се държа достойно и заслужава моята подкрепа и подкрепата на „Изправи се.БГ“. Аз знам добре какво мислят хората на площада, гражданските структури на „Изправи се.БГ“ и изцяло споделям тяхното мнение, допълни Манолова.

Тя заяви, че първите неща, които „Изправи се.БГ“ ще направи, когато влезе в парламента, са ревизия на оставеното във всяко едно министерство и почтен план за работата на министерствата. Бих започнала с предложение за преизчисляване на пенсиите и чувствително увеличаване на доходите на работещите българи, допълни Манолова.