Миков се отказа от номинациите за евролистата: Не може да сме "омръзнали на хората" за едни избори, а за други да не сме

Михаил Миков отказва номинациите за включването му като кандидат за евродепутат в листата на БСП за европейските избори, които е получил от партийни сткруктури в страната. Бившият председател на БСП и председател на 42-то Народно събрание обяви това в студиото на "Здравей, България" по Нова телевизия тази сутрин.

Той мотивира решението си с наложеното по предложение на сегашното ръководство ограничение, според което правото на социалистите да бъдат избирани на парламентарни избори е ограничено до три мандата с обяснението, че били омръзнали на хората. В същото време няма забрана те да се кандидатират за други видове избори.

"Нали ще ни избират същите тези хора, на които "сме омръзнали". Как за едни избори сме им омръзнали, а за други - не сме", попита риторично Миков и обяви, че не желае да бъде представител на БСП в която и да е листа при сегашното ръководство.

Припомняме, че с тази промяна в устава на БСП от конституционното право да бъдат избирани бяха лишени няколко знакови лица на партията и доказани парламентаристи и законотворци. В същото време още на първите парламентарни избори след въвеждането на поправката, тя беше нарушена и не се оказа пречка за дългогодишното депутатстване на Стефан Данаилов.