Назовете съветниците, г-жо Нинова! Не мълчете и не се снишавайте!

Вчера Корнелия Нинова пусна във Фейсбук драматичен пост, от който стана ясно, че е била „съветвана” как да се държи по казуса Митьо Очите – Бенчо Бенчев.

Според твърденията ѝ, съветвали я да не се намесва, да не взима отношение, да прехвърли отговорността на местната структура и т.н., и т.н.

Нинова обаче устояла.

Разбира се - категорично отхвърлих тези препоръки. Бенчев незабавно трябва да освободи всички постове и да напусне общинския съвет на гр. Бургас. Този случай е образът на икономическо-политическа криминална спойка на интереси и пари. Той е ярък пример за модела на прехода.И не е единствен в страната. И не само, че няма да послушам съветите - да си мълча и да се сниша, а много категорично ще заявя : няма наши, няма ваши. На този модел трябва да се сложи край.

Абсолютно съм съгласна с председателката на БСП – на този модел трябва да се сложи край!

Вярвам ѝ, че е искрена  в заявленията си и не искам да се съмнявам, че първата крачка, която ще направи, е  да назове имената на хората, които са я „съветвали”.

Защото тези хора несъмнено са част от „икономическо-политическата криминална спойка на интереси и пари”.  Иначе не биха давали такива препоръки.

И несъмнено са част от тясното обкръжение на Корнелия Нинова. Иначе не биха имали възможността да я съветват.

Затова, г-жо Нинова, не мълчете и не се снишавайте, а ги назовете публично и се разделете с тях!

Само тогава героичната поза на устояващата на „натиск” и „съвети” боркиня срещу паралелната държава ще придобие реални измерения.

Защото да се вади нож на Бенчев днес е лесно, но не е смело. Смело щеше да е, ако го бяхте направили през юли 2016 г., когато информацията за съдружието му с Митьо Очите стана публично известна и медиите писаха за нея. Защо не поискахте тогава „Бенчев незабавно да освободи всички постове и да напусне общинския съвет на гр. Бургас”, а трябваше да минат две години на мълчание и снишаване?

Затова, г-жо Нинова, не мълчете и не се снишавайте, а назовете и останалите случаи в страната, за които знаете, след като сама твърдите, че този не е единствен. Назовете и „нашите”, и „вашите”.

Ако останете само с недомлъвките, ще остане и усещането, че постът Ви във Фейсбук не е нищо повече от кризисен пиар на един слаб политик.