Община Бойница е откъсната от 2 м преспи, Гранитово още е без ток

Над 400 екипа са в готовност при евентуално възникване на аварийни ситуации по мрежата. Към момента ситуацията се нормализира. „Две селища остават с нарушено електрозахранване. Едното е видинското село Гранитово, а другото село Белица, част от община Ихтиман. Дружеството е изцяло съсредоточено върху работата, която може да възникне при аварийни ситуации. През тази нощ има и регистрирани осем сигнала, които са имали проблеми с електрозахранването. Към 07.00 часа сигналите са 16 за проблеми, които в момента се обработват“, каза още той. Виктор Станчев добави, че през вчерашния ден най-тежко е било положението в общините Видин, Кула и Белоградчик, където снежната покривка е била най-голяма. Непроходимите пътища са основната причина електроразпределителното дружество да се е забавяло с отстраняването на някои от възникналите проблеми.

Затворен е главен път Е 79 за тежкотоварни автомобили над 12 тона в посока Видин – Монтана. Заради силния вятър в района на Белоградчик и Кула има образувани преспи, които трудно се почистват от машините. Затворен остава пътя Иново-Градец- Периловец – Шишенци- Бойница – Кула и тази сутрин е затворен и път Киреево – Раковица. Пътищата в областта се почистват и обработват.

Достъпът до селата в община Бойница, както и до с.Киреево, е невъзможен, почистването се затруднява от навеища и преспи, които достигат до 2 м.