Общината ще прави нови детски площадки в пет квартала на Видин

За ремонтите на улици в град Видин, междублоковите пространства, четвъртокласната пътна мрежа и улици в населените места на общината има заложени средства в капиталовите разходи за около 1 милион и 300 хиляди лева, стана ясно на пресконференция на кмета Огнян Ценков и екипа му.

Зам.-кметът по строителството Цветан Асенов съобщи, че има предвидени пари за изграждането на 5 детски площадки в жилищните комплекси „Химик“, „Христо Ботев“, „Вида“, „Ал. Стамболийски“ и „Крум Бъчваров“. Във връзка с осигуряване на по-голяма безопасност, в капиталовите разходи тази година са заложени средства за видеонаблюдение, като ще бъдат включени осем детски градини и всички детски площадки в Крайдунавския парк и парк „Рова“. 

През 2016 г. по програма „Местни инициативи“ са изпълнени 35 проекта на обща стойност 70 000 лв., а през надстоящата година програмата е с бюджет 108 000 лв., като предвиденият брой проекти са финансиране е 54, каза зам.-кметът по европейски политики и инвестиции Десислава Тодорова. Тя припомни, че срокът за подаване на проектните предложения е 2 май.