Подпалиха колата на граничен полицай и апартамента на съдебна служителка във Видин

Два палежа - на лек автомобил и врата на апартамент, извършени снощи във видинския к-с “Химик“, разследват криминалисти. На 25 октомври в 20.40 часа чрез тел.112 е получен сигнал за горяща кола до жилищен блок в комплекса. Към мястото незабавно били насочени екипи на полицията и пожарната. Огнеборците потушили пламъците. При огледа разследващите установили, че пожарът е възникнал в резултат на човешки действия. Пламъците унищожили предната част на лек автомобил „Форд Фокус“ с видинска регистрация, собственост на 36-годишен жител на града. По същото време на тел.112 е получен и сигнал за горяща входна врата на апартамент, собственост на 35-годишна видинчанка, в жилищен блок в същия комплекс. Бързата намеса на огнеборците предотвратила разрастването на пожара. Огънят унищожил външната лява част на входната врата на жилището. При огледа разследващите констатирали, че пожарът е резултат на човешки действия. За случаите е уведомена Районна прокуратура – Видин. Работата по разследванията продължава, образувани са две досъдебни производства за извършени престъпления по чл.330, ал.1 от Наказателния кодекс.

Материалните щети са големи. Предната част на автомобила е унищожена напълно. Нанесени са и сериозни поражения по стените пред апартамента и в коридора.
Лекият автомобил „Форд Фокус“ е собственост на 36-годишен видинчанин, който работи като граничен полицай. Най-вероятно и двете атаки са били насочени срещу него. Изглежда обаче, че подпалвачите объркали апартаментите, тъй като запалената врата се намира точно под неговото жилище, което е на 11-ия етаж. Така случайна жертва се оказала 35-годишната служителка в Административния съд.

Снимка: Булнюз