Проф. Боян Дуранкев: Сегашната БСП има тежък проблем. Трябват й лидери с леви идеи и чисти "досиета" по времето на мръсния преход

Две мнения на проф. Боян Дуранкев, които той сподели последните дни във Фейсбук, по повод приватизационните скандали в БСП:

"Не е трудно да се проумее защо аз и редица мои приятели и колеги няма да гласуваме за сегашната БСП. Облажилите се участници в приватизацията (приватизацията е извършена от една особена партия: "БРП - Близки, Роднини и Приятели", тази силна партия приватизира за жълти стотинки българската икономика, както сполучливо го определи Румен Гечев), в концесиите, в управления на СДС, ГЕРБ и т.н, агресивните (стигащи до простащина) изказвания на някои соцдепутати, не са магнит за левите хора. Не върви принципът "избери по-малкото зло", понеже зло не трябва да се избира. А че БСП не внесе алтернативен бюджет в Народното събрание (а това се заканваше!), че няма ясни леви идеи и стратегия, е повече от жалко... Но и над нашата улица ще изгрее слънцето!"

"БСП има тежък проблем с идентификацията си на лява партия. Остро разтроение на психиката, личността и парите, заграбени по неморален начин. Три хапчета са необходими за нейното лечение: ясни леви позиции, а не шумотевици антиГЕРБ; нови лидери, носители на тези идеи, а не червени контета; чисти "досиета" по времето на мръсния преход. И тогава на ГЕРБ, ОП, ДПС и сие ще им стане жежко."