Професор и доктор на науките в листата на „Нова република”

Професорът по физика в Минно-геоложкия университет и доктор по неутронна физика Вили Лилков е водач на листата на „Нова Република” във Видински избирателен район. Роденият във Видин физик е бил народен представител и в 43-тото НС, а от 1999 до 2014 г. е бил общински съветник и зам.-председател на Столичния общински съвет.

Втора в листата е адвокат Ирена Александрова, която е била зам.-председател на Общински съвет Видин е периода 2003 – 2006 и е единственият общински съветник, който подаде оставка и напусна Общинския съвет поради несъгласие с тогавашното управление на общината. През 2011 г. бе независим кандидат за кмет на Видин, учредител на Гражданско движение „Аз обичам Видин”.

Финансистът Асен Асенов от Кула е регионален мениджър на „Дженерали застраховане” за Видин, Монтана, Враца и Плевен. Бил е три мандата общински съветник и един мандат председател на Общинския съвет в Кула 2011-2015 г.

Докторът по социология, антропология и науки за културата Сашка Бизеранова е четвърта в листата. Работи като етнолог в Регионален исторически музей – Видин.

Треньорът по лека атлетика Васко Цветанов Недялков има в професионалната си биография 9 национални рекорда, бил е треньор на ЦСКА и на националните отбори на Катар и Малайзия.

Последна в листата е учителят по физкултура и треньор по кану-каяк Бистра Янева.