Първи починал в Кула, още един - в Орешец

21 нови случая на COVID-19 в област Видин

По данни на РЗИ – Видин, за последното денонощие има регистрирани 21 случая на коронавирус в област Видин. От новите диагностицирани – десет мъже и седем жени са домуващи от Дома за стари хора в гр. Кула, а четири са контактни лица на санитарка с положителна проба от социалното заведение. Изследването за COVID-19 на персонала и ползвателите на социалната услуга се наложи, след установена положителна проба на възрастна пациента, която е изписана от видинската болница, в края на април.

Починалите за последните 24 часа са двама – 78 годишен мъж, от Дома за стари хора в Кула, който е починал в късните часове на нощта след настъпила хипогликемия, а в сутрешните часове на днешния ден във врачанската болница е починал и 70 – годишен мъж, от Дома за стари хора в с. Гара Орешец.

Към 17,00 ч. на 04.05.2020г., потвърдените случаи на коронавирус в област Видин са 154, като 40 от тях са медицински служители. Осем пациенти, положителни за COVID-19, са починали. Единадесет лица са излекувани, в това число лекар и медицинска сестра.