Р. Кирова: Срещнахме се с Бойко Борисов. Той е предприел всички мерки за строителството на пътя

На 24 януари представители на „Единни за промяна“ са провели среща с премиера Бойко Борисов за строителството на магистралата към Видин, съобщиха на пресконференция участници в нея.

„На тази среща бяхме уверѐни от министър-председателя, че той е предприел всички необходими мерки, за да може да бъде придвижван проектът в срок. Бяхме уверѐни, че процедурите максимално ще се ускорят, така че до края на тази година да имаме стартирала процедура за избор на изпълнител. Ние нямаме съмнения, че строителстовото на пътя ще започне“, съобщи председателката на групата общински съветници от местната партийна коалиция „Единни за промяна” Росица Кирова.

От продължилата повече от час пресконференция стана ясно, че протестът в неделя всъщност няма да е срещу ГЕРБ, няма да е срещу Бойко Борисов и правителството, а щял да бъде, за да се поставел въпрос, чийто отговор Кирова знаела, но нямало тя да го казва, защото, както заяви: "искам да дам възможност на министър-председателя да го каже". Въпросът е кой излъга за пътя.

„Министър-председателят каза, че виновникът ще поеме своята отговорност. В рамките на проведената вчера среща, аз смея да твърдя и да кажа, че той научи някои факти и обстоятелства, които до момента не са му били известни. От момента, от който той е узнал какво се е случило и че има забавяне, за което той лично е обвинен от всички видински граждани, а има конкретно виновен, който е забавил процедурата поради незнание или незаинтересованост, аз смятам, че той ще предприеме съответните мерки”, категорична бе общинската съветничка.