Росица Кирова призна, че осигурява материали за новия площад на Видин

Дружество на общинската съветничка Росица Кирова осигурява част от материалите за ремонта на площада във Видин. Това потвърди самата тя по време на днешното заседание на Общинския съвет.

Признанието дойде след въпрос на групата общински съветници от БСП към кмета Огнян Ценков за ремонта на площада - за контрола на качеството, мерките за недопускане на запрашеност на въздуха, подмяната на подземните коминакиции и спазването на сроковете.

От отговора на кмета стана ясно, че имало забавяне с две седмици, което изпълнителят на проекта обяснил с некачествените материали, доставяни от управляваното от Росица Кирова дружество „Дунавски драгажен флот” – проблем, който бил поставен пред нея преди две седмици.

В отговор на изнесената информация Росица Кирова в обяснителен режим каза, че продаваните от нейната фирма материали отговаряли на БДС: „Сертифицирани са съгласно БДС, нямаме никакво намерение да променяме материалите, които предлагаме на цялата област, за да задоволим изискванията на някой, който не можа да ни обясни какво иска. Никой в моето дружество не е гадател да знае на някой какво му трябва”.