Росица Кирова се сдобила с общински имот на околовръстното, ще прави крайпътен комплекс (документи)

Общинската съветничка от местната коалиция "Единни за промяна" Росица Кирова се е сдобила с апетитен общински имот на околовръстното шосе на Видин и иска предназначението му да бъде променено, за да бъдат построени върху него крайпътен комплекс с бензиностанция и паркинг.

Това стана ясно на днешното заседание на Общинския съвет, на което бе разгледано искането ѝ предназначението на имота да бъде променено от „обработваеми земеделски земи” в „обществено обслужващи функции”, за да може върху него да се строи.

От приложените документи става ясно, че докато сметките на доведената до фалит община Видин са били блокирани през 2014 г., общинската съветничка се е възползвала от принудителната разпродажба на общински имоти, извършена от частен съдия-изпълнител. Така на 8 януари 2015 г. Росица Кирова е станала собственик на 25 дка земя на околовръстното срещу сумата от 39 хил.лв.

Малко след това тя е внесла заявление в общината да ѝ бъде разрешено да изготви промяна в общия устройствен план на Видин, засягаща въпросната нива. Зам.-кметът на Герго Гергов по строителството – Добромир Дилов, със заповед от 26 май 2015 г. ѝ издава такова разрешение.

На 15 януари 2018 г.  Кирова е внесла готовия проект за одобрение в Общинския съвет. На заседанието днес обаче са възникнали някои въпроси и предложението не е получило достатъчно гласове.

Пазарната цена на земя до бъдещия магистрален път, върку която може да се строи, е 50 евро на квадратен метър