Ще дарим ли живот на 5-месечната Вики?

5-месечната Вики от Враца се нуждае спешно от средства, за да оздравее и да живее пълноценно. Майката на детето се обръща към всички добри хора, които имат желание и възможност да помогнат.

Цветомира Бановска разказа, че е родила Вики на 4 май в Майчин дом в София при д-р Веселин Дяволов. Всичко минало добре, но на втория час след раждането лекарите се появили притеснени при родилката й и казали, че детето трябва да се преведе по спешност за „Пирогов“ и да бъде оперирано до 24 часа, защото в противен случай ще умре.

„Това бяха думите на неонатолога. Оказа се, че Вики има атрезия на тънки черва. Това е вид запушване на отделни сегменти от червото и трябва спешна хирургична намеса и изрязване на засегнатия участък. Операцията стана на 14-тия часъчт нейното появяване на този свят. Бяха изрязани 30 сантиметра от тънкото черво и детето ни бе преведено в реанимация“, разказа майката.

Оттук насетне започва адът за врачанското семейство. Три месеца Вики се бори за живот и обикаля с родителите си във всички болници и клиники в страната. На четвъртия месец състоянието на детето се подобрило, а родителите на слънчевото бебче отишли до Румъния за специален катетър за 200 евро, тъй като в България го няма. Той се поставя във вена до сърцето и през него се правят вливания със специална храна, която на месец струвал 15 000 лева.

Фондът за лечение на деца одобрил Вики и поел разходите за специалните храни, но заради самия централен венозен път всичките консумативи и медикаменти трябва да бъдат стерилни. За тази цел врачанското семейство трябва само да си ги закупува. Цената на консумативите за месец обаче е около 2 000 лева – сума, която е непосилна за родителите.

Според лекарите лечението на Вики ще да продължи години, докато тънкото черво израсте. През това време бебчето продължава да обикаля с родителите си различни болници, а разходите се трупат все повече.

Може да помогнете на Вики като изпратите пари по нейната дарителска сметка:

Уникредит Булбанк
Титуляр - Виктория Веселинова Неновска
BG45 UNCR 7000 1523400265
- в банков клон
- на каса на easypay
- в офис на Еконт като дадете номера на сметката,трите й имена за получател,град Враца и на телефон пишете вашия или 1111

Или ако се включите в групата "Благотворителен базар в подкрепа на Вики от Враца" и купите или предложите за продажба детски дрешки, аксесоари, легло, количка и т.н., средствата от които ще отидат за малкото ангелче.