Шофьори блокираха Дунав мост 2: Докога ще продължава тази свинщина?

Шофьори на ТИР-ове блокираха за два часа и половина преминаването през Дунав мост 2, но отпушиха движението след среща с областния управител на Видин Момчил Станков и шефът на полицията Янко Янколов.
От 7,30 до 10 ч. не бе пропуснато нито едно превозно средство в знак на протест срещу заради бавното преминаване през граничния пункт, който не се използва с целия си технически капацитет. 
От юни 2016 г. почти ежедневно пред моста се образуват дълги опашки и веднъж вече имаше подобен протест, но без резултат. Въпросът беше повдигнат в парламента от депутата Михаил Миков и Румяна Бъчварова тогава увери, че се търсят решения.
Предприемането на мерки обаче не може да стане само от българска страна и ще се търси изход заедно с Румъния на ниво министерства.
През последното денонощие на граничния пункт са обработени общо 1 167 камиона - 465 камиона на вход и 702 камиона на изход от страната. От няколко дни дължината на колоната от чакащи камиони не пада под 20 км. Товарните автомобили се пропускат на 4, вместо на 3 трасета. 
Пътните инциденти са почти ежедневие, като и вчера сутрин е станала злополука. Стига се и до саморазправи между шофьори, като имаше случай, в който турски шофьор отхапа фаланга от пръст на колега при скандал заради пререждане.