След призива на Нинова "Спрете се", заместникът ѝ върти статия за елиминиране на членове на БСП

Председателката на БСП Корнелия Нинова под заглавието "Спрете се - нека спорим за реални политики с грижа за хората" публикува днес във Фейсбук няколко неотложни за решаване проблеми, след което прави извода:

"Вместо с тяхното решаване, цялото ни общество бива занимавано с клюки, интриги, фалшиви социологии, скрити сметки и мръсни игри, които не познават граници, удари под кръста, които не признават лично пространство.

Всеки ден истината се подменя според сумата, платена за такава "истина".

Спрете се! Време е да се съсредоточим върху кампанията с акцент върху реалните политики с грижа за хората. Нека спорим за това."

Звучи супер, нали?

Въпреки че упрекът и призивът са изстреляни във въздуха, без да има адресат - Нинова не назовава тези, коиото занимават обществото "с клюки, интриги, фалшиви социологии, скрити сметки и мръсни игри, които не познават граници, удари под кръста, които не признават лично пространство".

И наистина щеше да е супер, ако по същото време дясната ѝ ръка - заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров, не беше завъртял във Фейсбук една, явно, напълно безплатна "истина".

Разбира се, авторът и медията имат пълното право на свобода на мнението и изказа. И никой не го оспорва! То им е гарантирано от Конституцията! Така, както и на всеки един от нас. 

Та не в мнението на автора и не в медията е проблемът.

Проблемът е, че заместник-председател на БСП разпространява във Фейсбук публикация, в която се говори за елиминиране на членове на БСП, охулват се партийни другари, сред които е и президентът на ПЕС. И в същата тази публикация Корнелия Нинова е издигната на пиедестал за трудната ѝ битка по "изкореняването" на партийни другари.

Подхвърлената от Зафиров публикация веднага е захапана от профили, част от които с неясна самоличност, и е завъртяна във всевъзможни Фийсбук-групи.

Напълно в "съзвучие" с призива на председателката да се спре с клюките, интригите и мръсните игри.

Затова, ако е искрена г-жа Нинова, не е ли редно да каже първо на хората около себе си "Спрете се!"?

Не е ли редно да се обърне към последователите си в социалните мрежи и им каже "Спрете се!"?

Другото би означавало фалш и лицемерие.

 

Забележка: Част от заглавието и името на медията са заличени, в изпълнение на призива на Нинова