Тези млади хора идват във Видин, за да кажат: Да спрем прехода към дъното!

Огромното мнозинство от хората в България се оказа от губещата страна в резултат на реформите, извършени по време на прехода. Милиони българи живеят на ръба на мизерията или отдавна са изпаднали извън борда. Почти няма българско семейство, което да не е разделено поради емиграцията. Работещите се борят за доходи, които не им достигат да покриват елементарни човешки нужди. Често работят в условия на експлоатация - на работни места, които са опасни за здравето и живота. България е страната, която оглавява почти всички негативни класации за бедност, лишения и икономическо неравенство, а Видинска област е най-тежко засегнатата. Ръководени от мантрата за "невидимата ръка на пазара", мнозина разбраха по болезнен начин, че тази ръка може да бъде ръка на крадец.

Време е да сложим край на този преход към дъното. Политиките, наложени и следвани неотлъчно в България от политици от различни цветове, трябва да бъдат променени. Нуждаем се от развитие, което да бъде усетено от мнозинството, а не от икономика, която функционира, за да пълни джобовете на скромно малцинство на върха на обществената пирамида.

Колектив за обществени интервенции и Сдружение "Солидарна България" ви канят на среща-дискусия, на която заедно да обсъдим същината на проблемите и възможните решения. Такива съществуват, стига достатъчно от нас да ги посочат и поискат ясно и категорично. Срещата във Видин е четвърта от обиколката "Да спрем прехода към дъното" след събитията, които вече организирахме във Велико Търново, Варна и Русе.

Каним всички видинчани и гости на града на 11 март, от 17:30 часа, в салона на читалище "Цвят". Вход свободен!

С участието на: Ваня Григорова ("Солидарна България"), Николай Драганов ("Барикада"), Ивайло Динев (сп. dВЕРСИЯ) и други. Модератор: Огнян Касабов (КОИ).