Усмивки от старите ленти или как глуповатите се баламосват за ездачката

Със стари снимки от конна езда председателката на БСП Корнелия Нинова чевръсто успя да яхне лековерните си съпартийци и да отклони вниманието им от пленума в неделя. 

Ден след провеждането му и демонстрацията на неистова омраза към хората с различно мнение, председателката направи опит да лустроса грозното лице на злобата, което камерите уловиха. 

Няколко снимки от стара фотосесия, пуснати във Фейсбук с текст: "Време е за зареждане на силите. Едно препускане през планината и си нов човек.", бяха достатъчни, за да изпаднат в заблуда част от намаляващите ѝ фенове. 

Платените медии ретлансираха "новината", че "Корнелия Нинова се качи на кон: Време е за зареждане на силите!" и по-глуповатите си помислиха, че го е сторила ей сега, след пленума. 

Познат трик - хем да не е казана цялата истина, хем да не е откровена лъжа. Защото вглеждането в снимките показва, че те са правени, когато природата  е потънала в зеленина. А раззеленени широколистни дървета, храсти и поляни (каквито се виждат на снимките) в средата на ноември може и да има някъде, но не и на нашата географска ширина. 

Ездачката всъщност не е излъгала, защото не е казала, че снимките са от деня, в който са публикувани,  нито е написала кога е това време за зареждане на силите и кога ще става нов човек.

А пък ако някой се усети, че това са усмивки от старите ленти, винаги може да се оправдае, че е проблем на глуповатите, които не са разбрали, че е писала във Фейсбук ей така, по принцип. 

Както и не са разбрали, че от вчера не е станала нов човек.