ВИДЕО: Плажът на левите неща в Гърция и водата, в която може да изхвърлите сивото ежедневие

Нека ви разкажа нещо

Може да се получи по-дълго от нормален фейсбук пост, но няма да спазвам каноните за есе-изложенията,защото не ги знам, а и не ми дреме за тях.
Доколкото мога, ще гледам да спазвам граматиката.

За начало, клипът, прикачен към това изложение, е пльоснат тук без особени монтажи. Добавена е музика, отрязан е досадният и бавен преход от едната руина до другата и това е. Даже може да се каже, че е съвсем необработено видео.

Целта е да усетите атмосферата и настроението, а не да получавате припадъци от насецкано и пълно с транзишъни и мигащи кадри ефектно "posh" видео.

Действието се развива в Гърция, Ситония, малко след като Цеко, Светли и аз заобиколихме носа с каяци, след сутрешна буря с дъжд и значително вълнение, придружено от силен вятър, в дъното на един много дълбок залив, между Порто Кофу и Каламитци, в деня преди новонаближаващата буря, която ни закова там за два дена, 2016 година, есента. Много запетайки, много нещо.

Ще се постарая да избягвам подобни изречения за в бъдеще.

В гугле мапс е изписано като "Див плаж". Не зная как му е истинското име, но за мен е "Плажът на левите неща". Защото намерихме изхвърлени от морето два-три леви сандала, една лява джапанка, един ляв плавник, две леви обувки. В пясъка беше полузаровен един ляв неопренов чорап. А на нас ни трябваше пак нещо за крак, но да е десно. На Светли дясната джапанка беше сдала багажа. С парче въже от рибарска мрежа закърпихме положението с джапанката, но ситуацията си беше странна с тази липса на десни, изхвърлени от морето неща.

Още по-странно стана като поразгледахме околността. Красота и загадъчност на свечеряване (виж клипа). Решихме да хапнем в първата руина, защото имаше барплот и камина. Извънземните от стенописите се бяха запиляли нанякъде и ние се възползвахме от ситуацията, за да мушнем по консерва или две с леко пиене на ракия и ром за раздвижване на кръвта.

В заключение - водата ще ви заведе на невероятни места. Места, които иначе няма как да видите, или дори няма да знаете, че ги има. Водата ще ви събере с хора, с които ще ви е весело и просто няма как да не станете приятели.

Счупете сивото си ежедневие, внимателно съберете всички парчета и ги хвърлете във водата.

Ще се изненадате приятно от калейдоскопа, който ще се получи от тях, докато потъват към дъното.

Гаранция!

Автор: Йордан Ставрев, Фейсбук