Видин скърби за Дани, както за никой друг!

Позитивен, добронамерен, лъчезарен и сърцат. Въпреки изпитанията, на който съдбата го подложи. Истински и обичан! Това е Даниел Дамянов!

Ето какво казват другите за човека, без когото Видин няма да е същият:

Ваня Минева, журналист: "Не ти звъннах, приятелю! Ти си имал нужда да сме до теб, а аз останах изгубена под качулката на личната си зима... Водил си своите битки с болката сам- както го правеше винаги. Споделяше хубавото, а тревогите си ги държеше за теб. Виждам те как свиваш цигара, палиш и после ме поглеждаш широко усмихнат. Винаги прощаващ. Никога не се оплака. Не поиска нещо за себе си. В малките ми свади с делника ти ми разказваше за риболов, за реката, за някой ужасен чиновник, с когото си водил поредния спор... Така ме вадеше от глупавите ми дребни тревоги и ме караше да преоценя всичко, което имам, мога, зная. Толкова сила имаше! Винаги и за всичко- за да ме усмихнеш и да ме подкрепиш. Прости ми, приятелю. Сега ти си някъде там- изправен в светлината, леко стъпил на краката си, бутнал шапката назад, усмихнат и спокоен. Нека е светъл пътят ти."

Емил Трифонов: "От тази нощ небесните ангели са с един повече."

Даря Василева: "Дани......
ДЪЛБОК ПОКЛОН И ШАПКИ ДОЛУ!!!
Всяка среща и кратък разговор сгряваха, изпълваха ме с радост и възторг, с възхищение ....толкова много сила и доблест лъхаше от Дани, осезаеми... 
Може за кратко да сме работили заедно, но Дани ми даде безценни уроци завинаги 
Благодаря за всяка среща
Видин стана още по—сив....
Даниел Дамянов светло да ти е на душата, днес всички цигари ще са ми за теб, честна мускетарска."

Петър Дарковски: "Помниш ли приятелю, какво ти казах наскоро: -да не си посмял да умреш преди мен. 
Но вироглав излезе ти , ей така , както пръскаше любов и доброта и мислеше за всички. 
Със сигурност с теб онзи духовния свят става по-добър и светъл.
Почивай в мир, приятелю.
Дано имаш там качествен тютюн.
Един ден ще си пушим пак заедно."

Николай Методиев: "Днес небето се отвори и прибра един истински и хубав човек, една сродна и благородна душа, един велик и нестихващ дух....
Дани ще те помним в сърцата си приятелю наш...
Мир на праха ти..."

Павел Михайлов: "Познавах Даниел Дамянов. И знам, че е бил вярващ човек. Вярващ в Исус Христос, Божият син, който ЕДИНСТВЕН прощава грехове и дава вечен живот. И поради това съм уверен че сега си почива в Рая. 
Няма вечен живот без Христос, няма Рай извън Исус Христос.
Радвам се че го познавах. 
Почивай в мир, приятелю."

Ирена Горанова: "Почивай в мир, скъпи Дани! 
Така, с тази красива, добродушна усмивка ще запомня лицето ти. Ти бе Човек, достоен за уважение и почит. Дано намериш покой, там, където се намираш вече. 
Бог да те прости, приятелю!"

Дани обичаше живота, обичаше хората и беше истински добротворец.


През 2011 г. съмишленици от Фейсбук групата "Приятели на Видин", душата на която беше той, решихме да направим "Зимен празник с приатели на Видин" - подарък за децата, но и начин да покажем, че нещата могат да се случват без пари и без подкрепа от прогнили институции - но с ентусиазъм и желание. Тогава беше поставено началото - с Дани, Добрин Мирчев, Емо Александров, Владо Ванков, Нели Цветанова, Зори Крумова, Боби Владимиров. То беше продължено благодарение на Добрин Мирчев и през декември 2016 г., когато Дани вече беше в болница.


Споделям и една снимка от октомври 2011 г., когато направихме протест на надлеза, който все още не беше ремонтиран. Под тази снимка в групата "Приятели на Видин" Дани, с присъщото си чувство за хумор, написа "Тук само загрозявам хубавата снимка", а Ирко Димитров му отговори: "Дани... ти си един прекрасен човек!!!", както и Анелия Въткова: "Дани, грозно е бездушието, а ти наистина си един прекрасен човек!!!!"