Знакови лица на БСП обявиха отказа си от участие в червената листа

Знаковите лица на БСП във Видин - Димитър Велков, Людмил Димитров, Борислав Василев, Зоя Костадинова, Теодора Ангелова и Камен Пенчев, обявиха днес защо са си направили самоотводи пред Областния съвет на БСП и са отказали да участват в червената листа в 5-ти Видински многомандатен избиратен район. Ето какво се казва в отвореното им писмо до социалистите в областта:

Уважаеми другари,

Ние, социалистите от 11-те общински организации във Видинска област, заедно сме се доказали не в една и две политически битки.

БСП във Видинска област винаги е била в първата тройка в страната с най-високи резултати, които партията е постигала на парламентарни избори. Наши са най-високите резултати и на президентски избори.

Затова не приемаме оценката, която днес получаваме за тези наши усилия.

Оценка, с която ни казват: Вие може и да печелите избори, но вашето мнение не ни интересува.

Оценка, която се изразява в налагането за водач на др. Филип Попов, когото ние, с нашата работа и гласове, избирахме за депутат в три поредни парламента, но който загуби доверието на видинската общинска партийна организация.

Оценка, която се изразява в отнемане на правото ни да посочим втория кандидат в листата за народни представители – право, което винаги досега сме имали.

Оценка, която демотивира и разколебава членовете на партията.

Поради това, с благодарност към стотиците другари от цяла Видинска област, които ни номинираха за кандидати за народен представител, си направихме самоотводи и отказахме да участваме в кандидатската листа на БСП.

Ще продължим да работим за хората и за налагането на леви политики в Общинския съвет във Видин.

Димитър Велков

Людмил Димитров

Борислав Василев

Зоя Костадинова

Теодора Ангелова

Камен Пенчев